‘Cesaret oyunu’ hayatına mal olacaktı

Güncelleme Tarihi:

‘Cesaret oyunu’ hayatına mal olacaktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 11:08

Berlin-Kreuzberg’deki Hunsrück Okulu’nda iki öğrencinin internette gördükleri bir cesaret yarışı oyunu, bir kız öğrencinin neredeyse canına mal oluyordu. Olayda, ne kadar cesur olduklarını göstermek isteyen iki öğrenci, bir kız öğrenciyi bayıltana kadar boğdu. Yere yığılan kızı bir veli fark ederek acil servisi aradı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER arasında sosyal medyada dolaşan ‘cesaret yarışı’ meydan okuması, kendilerinin ne kadar cesur olduğunu göstermek isteyenlerin bayılana kadar kendilerini boğdurmasını ve bu anı cep telefonu ile kaydedip internette yayınlamasını içeriyordu. Olay, Kreuzberg’deki Hunsrück Okulu’nda 5. ve 6. sınıflardan bir erkek ile bir kız öğrencinin, diğer bir kız öğrenciyi bayıltana kadar boğmasıyla gerçekleşti. Kızlardan birinin denemesi kötü gitti ve bayılarak yere yığıldı. Diğer çocuklar da destek isteyip ona yardım etmek yerine tenha bir yere sürüklediler ve baygın kıza su döküp ayıltmaya çalıştılar. Büyüklerden yardım almak isteyen diğer bir öğrenci de engellendi ve tehdit edildi. Okul çıkışında yaşanan olay sırasında öğrencilerin paniğini gören bir veli, öğretmenlere haber verdi ve ambulans çağırdı.

Haberin Devamı

‘FİZİKSEL HASARA UĞRAMAMASI BİR MUCİZE’
Olayın ortaya çıkmasından sonra okul idaresi e-mail’le velileri haberdar ederek uyardı. Okul müdürü Ines Dohnke, velilere gönderdiği e-mail’de “Kızlardan birinin denemesi kötü gitti ve bayılarak yere yığıldı. Kızın yardım almadan kalıcı bir fiziksel hasara uğramamış olması bir mucize” dedi. Olaya karışan iki öğrenci okuldan uzaklaştırıldı. Okul yönetimi ayrıca, çocukların henüz ceza yaşına gelmemiş olmasına rağmen, adam yaralama ve yardımı engelleme suçlarından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Bu olay, internetteki tehlikeli oyunların ve sosyal medya platformlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

BAKMADAN GEÇME!