‘Hollanda’ya yapılan göç, bir başarı hikayesidir’

Güncelleme Tarihi:

‘Hollanda’ya yapılan göç, bir başarı hikayesidir’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 11:43

YTB ve Lahey Büyükelçiliği, Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anlaşması’nın 60’ıncı yılını anmak ve onurlandırmak amacıyla Rotterdam’da bir resepsiyon verdi.

Haberin Devamı

Resepsiyona, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, YTB Başkanı Abdullah Eren, Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik ve Entegrasyondan Sorumlu Genel Müdürü Araya Sumter, sanatçı Karsu Dönmez, Hollanda’daki Türk toplumunun temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Hollanda’ya yapılan göçü ‘bir başarı hikâyesi’ olarak tanımladı. Hollanda’ya gelen Türk toplumunun burada çok önemli işler yaptığını ve ülkenin bugünkü noktaya ulaşmasında çok büyük katkısı olduğunu belirten Eren, YTB’nin, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının şartlarını iyileştirmek için çok farklı faaliyetler ve programlar yürüttüğünü vurguladı.

‘Hollanda’ya yapılan göç, bir başarı hikayesidir’

Haberin Devamı

İLK VE DÖRDÜNCÜ NESİLE PLAKET
Lahey Büyükelçisi Ünal, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok daha eskiye dayandığını ve çok güçlü olduğunu belirterek, Türk işçi göçünün 60’ıncı yılının çok önemli kazanımlar ortaya çıkardığını vurguladı. Hollanda’daki Türklerin topluma çok önemli şeyler kattığını dile getiren Ünal, beraber yaşama kültürüne sahip Türk toplumunun Hollanda’daki varlığının güçlendiğini, Türklerin bugünkü Hollanda’nın inşasında çok önemli görevler üstlendiğini, 60 yıl önce yeni bir hayat kurmak için gelen Türklerin burada çok derin bağlar kurduğunu dile getirdi. Resepsiyonda, YTB’nin yurt dışındaki Türk vatandaşlarına yönelik hizmetlerini anlatan video ve belgeseller gösterildi. Programın son kısmında, Hollanda’ya gelen Türk toplumunun ilk ve dördüncü nesillerinden temsilcilere konuşmalarının ardından plaket verildi.

‘Hollanda’ya yapılan göç, bir başarı hikayesidir’

‘Hollanda’ya yapılan göç, bir başarı hikayesidir’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!