Evrensel prensipler (2)

Zodyak sıralamasına göre burçları bir daire oluşacak biçimde yan yana dizdiğiniz zaman insanlığın evrim sürecini anlattığını görürsünüz.

Dün bu evrim sürecini anlatmaya başlamış ve Terazi Burcunda kalmıştık. Terazi döneminde başkalarının nasıl davrandığını anlamak için dikkatinizi dışarı yöneltirsiniz. O zamana kadar sadece siz vardınız ve kendinizi bildikten sonra şimdi kendinizin dışındakilerle ilgilenme zamanıdır.

Sonra Akrep dönemi gelir ve başkalarının nelere sahip olduklarına dikkat etmeye başlarsınız. Böylece kendi sahip olduklarınızı fark edersiniz. Ve bu bir kendinizi yenilemeniz gereken bir dönemdir. Bunu başaramayanlar yollarına devam edemezler. Bu aşamayı gerçekleştirene kadar tekrar baştan başlanır.

Bu zor dönemeci aştıktan sonra büyümeye başlarsınız. Yay dönemidir ve şimdiye kadar öğrendiklerinizden daha ötesini öğrenme zamanıdır. Bulunduğunuz yerden uzaklara gider, bildiklerinizden daha başka bilgilere ulaşırsınız. Bütün bunların sonucunda büyür ve yaşam felsefesini idrak edersiniz. Hak ve adaletin ne olduğunu kavrarsınız.

Sonra Oğlak dönemine geçersiniz ve yaptığınız zorlu macera boyunca bütün öğrendikleriniz sizi zirveye ulaştırır. Burası gelinmiş olan en yüksek noktadır. Aynı zamanda dalganın kırılma noktasıdır. Kritik bir döneme gelinmiştir. Zirveyi anlamış olanlar artık bir sonraki aşamaya geçebilir ve insanlığa yardım edecek duruma gelebilirler. Yani Kova Burcu dönemine geçiş yapılabilir. Artık tecrübelerinizi başkalarının mutluluğu için ortaya koyabilirsiniz. Şimdi öğrendiklerinizi başkalarına aktarma zamanıdır.

Nihayetinde Balık dönemi gelir ve kendi içinize yönelirsiniz. Tüm bu maceranın sonunda kazandıklarınızı ve kaybettiklerinizi gözden geçirir ve yaptıklarınızın ötesine geçersiniz. Bu dönem tamamlanış, sonuç, bitiş zamanıdır. Maddenin ne olduğunu öğrenmiş ve maddenin ötesine geçilmiştir. Artık mananın kavranma zamanıdır. Ve manayı kavrayanlar, manadan maddeye geçiş yapacaktır. Yani bir dönem bitecek ve yeni bir dönem başlayacaktır. Çünkü Balık’tan sonra Koç dönemi gelecektir ve yeni bir başlangıcın hazırlığı yapılmaktadır.

İnsanlığın evrim süreci ile tek bir kişinin evrim süreci arasında hiç fark yoktur. Üstelik zaman ve mekana tabi olan bütün nesneler evrim süreci içinde bulunduklarından başlangıç, bitiş ve başlangıç döngüsünün bütün aşamalarını aynı şekilde yaşarlar.

Beklenmedik fırsatlar çıkabilir

Sabah saatlerinde değişim ve dönüşüm ihtiyacının yoğun olacağını işaret eden gökyüzünün konumu duyguların ve isteklerin tamamen değişebileceğini gösteriyor. Parasal konulara yönelik beklenmedik fırsatlar çıkabilir ve çok büyük beklentiler ve umutlar doğabilir. Ancak olabileceklerin üzerinde çok büyük beklentiler içinde bulunmak ve kazanacakken kaybetmek söz konusu olabilir. Öğleden sonra Ay Akrep burcuna geçiyor ve korkuların uyanacağına işaret ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları