CHP'de para sayma görüntüleri... Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin: 400 bin liranın makbuzu yok

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2024 10:04

CHP'deki para sayma soruşturmasında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan ifade verdi. Bağışı topladıktan sonra pandemi sürecinin başladığını belirten Keskin, "Arkadaşlarımdan aldığım ve il binasının satın alınması için topladığım paralara karşılık makbuz vermeyi düşünemedim” dedi. Özcan ise, "Biz siyasetçiyiz. Toplumumuza hizmet etmek için partimize bir bina kazandırdık. Onu da herhangi bir yerden haram paralarla değil, her partilinin alın teriyle kazandığı helal paralarla elde ettik. Bundan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

12 şüphelinin ifade verdiği soruşturma çerçevesinde, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de 13. şüpheli olarak Savcılığa ifade verdi.

Keskin ifadesinde, "2019 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından 'Bir Tuğla da Sen Koy' bağış kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanacak paralarla CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası alınması planlanıyordu. Bu husus CHP parti meclisinde ve belediye başkanlarının kendi aralarında yapmış oldukları toplantılarda sürekli olarak konuşulan bir konuydu. Ben de CHP Parti mensubu ve aynı zamanda Belediye Başkanı olmam nedeniyle bu kampanyaya destek vermeyi uygun gördüm. Bu kapsamda kendim 50 bin lira bağış yaptım. Yine samimi olduğum arkadaşlarım destek olmak istediklerini ve bağış paralarını benim aracılığımla göndermek istediklerini söylediler. Toplamda 9 kişiden 400 bin lira civarında bağış topladık. Özel kalemim Onur Öksel'i telefonla arayarak avukat Ergün Özer'in Harbiye'de bulunan ofisine çağırdım. Ben de o sırada ofisten çıkıyordum. Girişinde karşılaştık. Burada bir el çantası içerisinde bağış paralarını Onur'a teslim ettim ve kendisine götüreceği adresi bir kağıda yazarak verdim. Paranın nereye götürüleceğini CHP İstanbul İl Başkanlığından şu anda ismini hatırlayamadığım bir kişi telefonla beni arayarak söyledi. Zaten bağış kampanyası ve paranın harcanması noktasında bütün sorumluluk CHP İstanbul İl Başkanlığına aittir" dedi.

Haberin Devamı

"BU MAKBUZLARIN CHP İSTANBUL İL TEŞKİLATI TARAFINDAN BANA GÖNDERİLECEĞİ SÖYLENDİ"

Şüpheli Keskin ifadesinin devamında ise "Onur da kendisine verdiğim talimat doğrultusunda içerisinde bağış paralarının bulunduğu çantayı alarak adrese götürdü. Parayı teslim ettikten sonra beni arayarak parayı sorunsuz şekilde götürdüğünü, parayı belirtilen adresteki kişilere teslim ettiğini ve oradan ayrıldığını söyledi. Ben de teşekkür ettim ve konu kapandı. Onur Öksel'in kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde elinde bulunan çanta benim tarafımdan kendisine verilen ve içerisinde 400 bin lira bağış paralarının bulunduğu çantadır. Arkadaşlarımdan aldığım ve il binasının satın alınması için topladığım paralara karşılık makbuz vermeyi düşünemedim. Ben kendi yapmış olduğum bağış karşılığında da herhangi bir belge veya makbuz almadım. Bu makbuzların CHP İstanbul İl Teşkilatı tarafından bana gönderileceği söylendi. Pandemi sürecinin araya girmesiyle bu konu bir daha gündeme gelmedi. Paraların görüntülerin çekildiği ofiste kime teslim edildiği konusunda bir bilgim yoktur. Toplantılarda sürekli olarak herkesin imkanları ölçüsünde bu kampanyaya gönüllü olması isteniliyordu. Ben de gönüllü olarak kampanyaya destekte bulundum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHPde para sayma görüntüleri... Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin: 400 bin liranın makbuzu yok

TURGAY ÖZCAN DA İFADE VERDİ

CHP'de para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan da ifade vermek üzere adliyeye geldi. Özcan, yaklaşık 1.5 saat süren ifadesinin ardından basın mensuplarını sorularını yanıtladı.

CHPde para sayma görüntüleri... Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin: 400 bin liranın makbuzu yok

"PARALARIN HEPSİ KAYITLI"

Turgay Özcan, gazetecilerin "Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi’nin vermiş olduğu ifadelerde sizin isminiz geçiyor ne söylemek istersiniz ?" sorusuna yanıt verdi. Özcan, "Çok normal. Ben o dönem Cumhuriyet Halk Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanıydım. Serkan Çebi de benim 30 yıllık arkadaşımdır. Biz büyük bir gururla İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir il binasını kazandırdık. O İl binası kampanyası çerçevesinde de partililerimizden, etrafımızdaki insanlardan bağışlar gelmişti. Serkan da oraya ilave para koyarak parayı teslim etti. Karşılığında koskocaman bir il binası var. Orayı gururla kullanıyoruz. Burada Cumhuriyet Halk Partililerin ve onların dostlarının alın terleriyle kazandıkları paralar var" dedi. Özcan, bağış paralarının kayıtlı olup olmadığı iddialarına da cevap veren Özcan, "Paraların hepsi kayıtlı. Zaten kayıtlı olmasa ondan haberdar olamazlar. '15.5 milyon lirayı teslim ettim' diyen biri var. Bir de 'Aldım' diyen birisi var; ama yasal çerçeve açısından bu işleri yapan herkes neyi ne kadar yasal çerçeveye büründüreceğini bilen insanlar değil, profesyonel insanlar değil. Biz siyasetçiyiz. Toplumumuza hizmet etmek için partimize bir bina kazandırdık. Onu da herhangi bir yerden haram paralarla değil, her partilinin alın teriyle kazandığı helal paralarla elde ettik. Bundan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.Özcan gazetecilerin İmamoğlu İnşaatın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz hakkındaki sorusuna ise, "Kendisini tanımıyorum. Bu yüzden o kişi midir değil midir bir yorum yapamam. Ama orada Cumhuriyet Halk Partililer var. Çok doğaldır, binayı alan Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliğidir. Onun da temsilcileri oradadır. Biz onları tanıyoruz, bizim arkadaşlarımız bir sorun yok" yanıtını verdi. (Sevda SARIKAYA/İSTANBUL (DHA) )

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!