Mor Çatı’nın tamirine yardım

Şiddet gören kadınların sığınağı olan Mor Çatı’ya yardım etmek için bir proje başlatıldı. Mor Çatı’nın tadilatına katkıda bulunup çorbada tuzunuzun olması bir ‘tık’ kadar kolay.

Haberin Devamı

Kadın dövmenin hobi gibi kabul gördüğü ülkemizde, yıllardır ezilen kadınların sığınma yeri olan Mor Çatı, bağışlarla ayakta kalan bir kurum. Cebinizden para çıkmadan da, bu evlere yardım edebilmeniz mümkün. Polisan Boya, böyle bir sosyal sorumluluk kapsamında ilginç bir proje geliştirdi: Mesleklerinde başarılı, güçlü duruşlarıyla takdir kazanmış 58 ünlü kadını bir araya getirdi. Fotoğrafçılar Serhat Hayri ve Tayfun Çetinkaya da bu kadınların portrelerini çekti.
İyi olmuş, başarılı ya da başarısız yorumu yapmak istemiyorum. Burada tek bir amaç var: Polisan, Mor Çatı Kadın Sığınıkları’nın tadilatına katkıda bulunacak. Siz de aynı şekilde katkıda bulunmak istiyorsanız www.facebook.com/polisanhomecosmetics adresini tıklamanız yeterli.

Kartalkaya ısınacak

Haberin Devamı

Dört metre karın üstünde bikinili bir model görmek nasıl bir duygudur acaba? Ben hiç yaşamadım. Merak edenler varsa, 22 Mart’ta Kartalkaya’da böyle bir operasyon gerçekleşecek. La Perla, Jean Paul Gaultier’in elinden çıkma 2012 yaz sezonu ürünlerini tanıtacak. Hem iç çamaşırı hem mayo. Özellikle “Arkadaşlarla kayağa gideceğiz” diye eşlerinden, sevgililerinden izin koparmaya çalışan erkekleri, ben gidemeyeceğim için buradan ispiyonlamayı görev kabul ediyorum.

Şarkı sözü nasıl yazılır

Herkes gibi müziğe ilgi duyan biri olarak, şarkı sözlerinin nasıl yazıldığını, bestelerin nasıl yapıldığını hep merak etmişimdir. Çeşitli yöntemler duymuştum. Mesela Mustafa Sandal, bir ormana gidip, terk edilmiş bir kulübede sabahlayarak bir şarkısını yazdığını açıklamıştı. Şarkı sözleri deniz kıyısından bahsediyordu, o ayrı. Ya da bir yolculukta, doğayı seyrederek ilham perisini yakalayanları da çok duymuşuzdur.
Fakat Gülben Ergen’in geçen hafta magazine yansıyan mesaj olayı benim için kesinlikle bir numara oldu. Konferans izlerken “şahdamarım mısın?”, “Bana sahip misin?” gibi mesajlar  yazması ve bunu da şarkı sözleri olarak açıklamasına saygı duydum. Konferans seyrederek bunları yaratan Ergen, bir de açık kalp ameliyatına girmeyi denerse, inanılmaz şarkı sözleri çıkaracağına eminim. Albüm çıktığı anda bir tane almak görev oldu benim için.

Haberin Devamı

İstanbul silüetine İki kulak

İstanbul’daki Tarihi Yarımada’nın en büyük özelliklerinden biri şu: Değil içine, yakınlarına bile 10 metreden yüksek bina yapılmasına izin verilmez. Osmanlı’dan beri böyledir ve böylece dünyanın en muhteşem silûetlerinden biri de bugüne kadar hep böyle korunmuş. Ama artık ne yazık ki böyle değil. Hani fotoğraf çekilirken yapılan uyuz bir şaka vardır ya; kafanın arkasına çaktırmadan parmakla iki kulak yapılır. Zeytinburnu’nda yapılan kuleler, şimdi İstanbul’un bu silûetine arkadan yapılmış iki kulak gibi duruyor.
Tarihimizi, geleneklerimizi, güzelliklerimizi korumak buraya kadarmış diyorum. Bu projeye hükümete yakınlar dahil, çok karşı çıkan var. Fakat durdurulması için bir şey yapan yok. İktidara yakın bir isimden, “Basın bu işin üstüne daha fazla giderse bir şeyler değişir” sözünü duyunca, bu haberi yazma ihtiyacı hissettim. Şu güzelim İstanbul’a böyle sivri kulaklar yapmaktan vazgeçin. Yoksa öbür tarafta Ulubatlı Hasan, elinde kılıçla bekliyor, karışmam derim.

Yazarın Tüm Yazıları