Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2024 20:55

Trendyol Süper Lig 34. hafta maçında Fenerbahçe evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Zirvede puan farkı yeniden 4'e indi.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig 34. hafta maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan derbide kazanan taraf 2-1'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertli takımın gollerini 30. dakikada Michy Batshuayi ve 69. dakikada İrfan Can Kahveci atarken Beşiktaş'ın tek sayısını 82. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Beşiktaş'ta Al Musrati 25. dakikada doğrudan kırmıdı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 89'a yükseltti ve lider Galatasaray ile puan farkını yeniden 4'e indirdi. Beşiktaş ise 51 puanda kaldı.

FENERBAHÇE 2-1 BEŞİKTAŞ

GOL: 30' Batshuayi, 69' İrfan Can, 82' Cenk Tosun

KIRMIZI KART: 25' Al Musrati

İlk yarı sonucu: 1-0

FENERBAHÇE KAZANDI!
FENERBAHÇE KAZANDI

Maçın kalan bölümünde net pozisyon veya gol olmadı ve Fenerbahçe derbide Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

BEŞİKTAŞ UMUTLANDI!

82. dakikada ceza alanı ön çizgisinde kaleye doğru dönen Cenk Tosun sol ayağıyla müthiş vurdu ve topu ağlara yolladı.

FENERBAHÇE RAHATLADI
FENERBAHÇE RAHATLADI

Ev sahibi ekip 69. dakikada İrfan Can Kahveci'nin sol ayağıyla attığı şık golle farkı 2'ye yükseltti.

LIVAKOVIC'TEN MÜTHİŞ KURTARIŞ!
LIVAKOVICTEN MÜTHİŞ KURTARIŞ

Beşiktaş gole çok yaklaştı! 48. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen Muleka'nın kafa vuruşunu Livakovic müthiş bir refleksle çizgiden çıkardı. Dönen topu Necip tamamlamak istedi top savunmadan döndü.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIYA DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

İkinci yarı başladı. Beşiktaş'ra Rashica'nın yerine Ghezzal oyunda.

İLK YARI SONA ERDİ
İLK YARI SONA ERDİ

Kadıköy'de ilk 45 dakika bitti. Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü var.

LIVAKOVIC GOLE İZİN VERMEDİ

40. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Muçi'nin ceza sahası içine girdikten sonra sol çaprazdan vuruşunda kaleci Livakovic meşin yuvarlağı çeldi.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ
FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ

Fred'in ceza alanına pasında savunma arkasına sarkan Tadic'in göğsüyle indirdiği topa geriden gelen Batshuayi vurdu ve topu ağlara yolladı.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ!

Maçın 24. dakikasında Al Musrati'nin Fred'e yaptığı harekete Volkan Bayarslan sarı kartını çıkardı. VAR'ın daveti üzerine pozisyonu izlemeye giden Bayarslan kırmızı kartını gösterdi ve Beşiktaş 10 kişi kaldı.

FENERBAHÇE'DE SAKATLIK!
FENERBAHÇEDE SAKATLIK

Ev sahibinde sakatlanan İsmail Yüksek oyuna devam edemedi. Teknik direktör İsmail Kartal, 3 yerli zorunluluğu sebebiyle Becao'yu da kenara aldı ve Krunic ile Çağlar Söyüncü oyuna dahil oldu.

FENERBAHÇE BASKILI BAŞLADI

Sarı-lacivertliler hızlı başladığı maçın 10. dakikasında gole yaklaştı! Kale sahası sol köşesinde topla buluşan Batshuayi'nin dönerek vuruşunda Mert Günok gole izin vermedi.

KADIKÖY'DE DERBİ BAŞLADI
KADIKÖYDE DERBİ BAŞLADI

Volkan Bayarslan'ın düdüğüyle maça Fenerbahçe başladı

İSMAİL KARTAL: AÇIKLAMA YOK
İSMAİL KARTAL: AÇIKLAMA YOK

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal maç öncesi kadroda olmayan oyuncularla ilgili şunları söyledi:
Derbi kadrosuna almadığımız isimlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağım.

İLK 11'LER BELLİ OLDU
İLK 11LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Becao, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, Tadic, İrfan Can, Batshuayi

Beşiktaş: Mert, Necip, Worrall, Colley, Masuaku, Al Musrati, Muçi, Gedson, Rashica, Muleka, Semih

BEŞİKTAŞ TARAFTARI KADIKÖY'DE
BEŞİKTAŞ TARAFTARI KADIKÖYDE

istanbul İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla derbide 2 bin 79 siyah-beyazlı taraftar, takımlarını destekleyecek. Tüpraş Stadyumu’nda toplanan taraftarlar, bilet kontrolü ve üst aramasının ardından otobüslerle Kadıköy'e hareket etti.
Beşiktaşlı taraftarlar, müsabakanın oynanacağı Ülker Stadyumu'na ulaştı. Taraftarlar, üst kontrollerinin ardından tribünlere girdi.

FENERBAHÇE'DE 3 KADRO DIŞI
FENERBAHÇEDE 3 KADRO DIŞI

Fenerbahçe'de Miha Zajc, Serdar Aziz ve Leonardo Bonucci, Beşiktaş maçı kadrosuna alınmadı.

YABANCI VAR HAKEMİ BELLİ OLDU
YABANCI VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde VAR merkezinde Hollandalı Pol Van Boekel görev yapacak.

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ
BEŞİKTAŞIN MUHTEMEL 11İ

Mert, Onur, Necip, Colley, Masuaku, Musrati, Gedson, Rashica, Muci, Muleka, Semih

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ
FENERBAHÇENİN MUHTEMEL 11İ

Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

GÖZLER KALECİLERİN ÜZERİNDE
GÖZLER KALECİLERİN ÜZERİNDE

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde gözler iki takımın kalecilerinde olacak. Ev sahibi ekipte Hırvat kaleci Dominik Livakovic’in, konuk ekipte ise milli kaleci Mert Günok’un forma giymesi bekleniyor. Livakovic, bu sezon sarı-lacivertlilerin kalesini 29 maçta korurken, 26 gol yedi ve 11 maçta kalesini gole kapattı. 29 yaşındaki kaleci, ayrıca 6 kez de Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele etti. Mert Günok ise bu sezon 27 maçta siyah-beyazlı formayı sırtına geçirirken, kalesinde 30 gole engel olamadı. 35 yaşındaki kaleci 1 maçta da kırmızı kart gördü. Deneyimli iki kalecinin derbide sergileyeceği performans, takımları adına büyük önem taşıyacak.

BEŞİKTAŞ GOL YEMEDEN KAZANABİLİYOR
BEŞİKTAŞ GOL YEMEDEN KAZANABİLİYOR

Bu sezon inişli-çıkışlı performans sergileyen Beşiktaş, son 10 lig maçında 4 galibiyet aldı. Ligde 33 hafta sonunda 15 galibiyeti bulunan siyah-beyazlılar, bu müsabakaların 12’sinde kalesini gole kapattı. Kara Kartal’ın son 6 galibiyetinde de bu durum yaşandı. Dış sahada 16 karşılaşmaya çıkan Beşiktaş, 6 galibiyet, 7 mağlubiyet aldı.

22 MAÇTIR KAYBETMİYOR
22 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Son olarak ligin 11. haftasında Trabzonspor’a 3-2 kaybeden Fenerbahçe, sonrasında oynadığı 22 maçı kaybetmedi. Sarı-lacivertliler bu süreçte Fatih Karagümrük’ü 2 kez, Sivasspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor’u da 1’er kez yendi. Ligin ilk yarısında oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ve ligin ikinci yarısındaki Samsunspor, Alanyaspor ve Sivasspor karşılaşmalarından da sahadan beraberlikle ayrıldı.

VOLKAN BAYARSLAN DÜDÜK ÇALACAK
VOLKAN BAYARSLAN DÜDÜK ÇALACAK

Kadıköy’de oynanacak derbide hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Serkan Olguncan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?
FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı bugün saat 19:00'da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Becao, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, Tadic, İrfan Can, Batshuayi

Haberin Devamı

Beşiktaş: Mert, Necip, Worrall, Colley, Masuaku, Al Musrati, Muçi, Gedson, Rashica, Muleka, Semih

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

4. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi’nin pasında Ferdi’nin sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
10. dakikada Tadic’in pasında topla buluşan Batshuayi’nin ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Mert gole izin vermedi.
21. dakikada İrfan Can’ın uzun pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Szymanski’nin kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Mert iki hamlede topun sahibi oldu.
25. dakikada Al Musrati’nin Fred’e yaptığı faul sonrası hakem Volkan Bayarslan, pozisyonu VAR’da izledikten sonra Al Musrati’yi kırmızı kart ile oyundan ihraç etti.
30. dakikada Fred’in ceza sahasına ortasında Tadic’in göğsüyle indirdiği topa Batshuayi'nin gelişine vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0
40. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Muçi'nin ceza sahası içine girdikten sonra sol çaprazdan vuruşunda kaleci Livakovic meşin yuvarlağı çeldi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada Ghezzal’ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda altıpas içinde iyi yükselen Muleka'nın kafa vuruşunda kaleci Livakovic topu çeldi. Pozisyonun devamında Necip’in gelişine vuruşunda Szymanski’ye çarpan top oyun alanına döndü.
69. dakikada Szymanski’nin pasında topla buluşan İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası içi sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti. 2-0
82. dakikada Muleka’nın pasında topla buluşan Cenk Tosun’un ceza sahası çizgisinden sert vuruşunda meşin yuvarlak yakın köşeden ağlarla buluştu. 2-1

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!