Süheyla Buyrukçu

Blazer ceketlerle maskülen çekicilik

26 Ağustos 2023
Ceketler arasında belki de en popüler model olan blazer ceketleri çıkarma zamanı artık geliyor. Her ne kadar havalar mevsim normallerinin üstünde seyretse de eylül ayıyla birlikte esintili günlere yumuşak bir geçiş yapacağız.

İşte bu süreçte desenli, desensiz, klasik veya oversize blazer ceketler; sokak stilimizde, toplantılarda veya gece yemeklerinde kısacası hemen hemen her yerde kurtarıcımız olacak. Peki, şıklığı ve konforu bir arada sunan blazer ceketler ile nasıl kombinler yapabiliriz?
Eylül ayıyla birlikte hafif esintili günlere de “Merhaba” diyeceğiz. Sonbaharın en önemli parçalarından biri olan blazer ceketler; hem şık, hem spor, hem de rahat kombinlerin de vazgeçilmezi. Çünkü gardırobumuzun maskülen tarzını da temsil eden blazer ceketlerle farklı bir stil yaratmakla kalmayıp, etkileyici kombinler de oluşturabilirsiniz. Kumaş pantolonlarla, jeanlerle, eteklerle ve taytlar da rahatlıkla kullanılan blazer ceketler, 2023 sonbaharında da hayatımızda olmaya devam edecek. Eğer yaz nedeniyle dolabınızın arka kısımlarına sakladığınız blazer ceketleriniz hâlâ yerinde duruyorsa, şimdi ortaya çıkarmanızın tam zamanı...

ÜÇ MEVSİM BİZE EŞLİK EDECEK

Moda dünyasının da asla vazgeçmediği blazer ceketler, önümüzdeki üç mevsim boyunca yine bize eşlik edecek. Özellikle sonbahar sezonunda kadınlar arasında yine popülerliğini koruduğunu söyleyebiliriz. Günlük kıyafetlere şıklık katmakla kalmayan bu ceketler, akşam yemeğinden gece kıyafetlerine kadar muhteşem bir uyum içinde kullanılabiliyor. Hadi gelin, gösterişli duruşlarıyla stilinize yepyeni bir soluk getiren blazer ceketleri nasıl kombinleyeceğimize birlikte bir göz gezdirelim.

FEMİNEN BİR DETAYLA EŞLEŞTİRİN

Blazer ceketlerinizi nasıl kullanacağınız konusuna geçmeden önce, çok önemli bir detayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Blazer ceketlerinizi giyeceğinizde hiç unutmamanız gereken ana kural; kombininize feminen bir detayı eklemeyi ihmal etmemektir. Mesela oversize blazer ceketinizle yüksek topuklu bir stiletto giydiğinizde veya mini eteğinizle aynı boyda bir blazer ceket tercih ettiğinizde, maskülen tarzınıza feminen bir çekicilik katabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Yaz sona ermeden denemeniz gereken trendler

19 Ağustos 2023
Bu yıl yaz trendlerinde sade şıklığı, parlak iddialı parçaları ve göze çarpan çiçek desenleri sıkça gördük.

Artık yavaş yavaş yaza veda etmeye hazırlanıyoruz. Sonbahara girmeye ise sayılı günler kaldı. Bu nedenle sezonun dikkat çeken ve denemeniz gereken birkaç trendini bugün sizlere hatırlatmak istedim. Eğer, hâlâ tatile çıkmadıysanız ve tatil hazırlığı içerisindeyseniz, yaza damga vuran bu trendlere bir göz gezdirmenizi öneririm.
* * *



Yavaş yavaş yaz sezonuna veda etmeye hazırlanıyoruz. Her ne kadar hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyir etse de ağustos ayının bitimiyle birlikte sonbahara “Merhaba” diyeceğiz. Bu sezon, birçok farklı trendin yaza damgasını vurduğunu gördük. Üstelik hala da etkilerini sürdürüyorlar. İlkbaharı hatırlatan canlı çiçek desenler, etek ve elbiselerde boy gösterirken, aynı zamanda hem sokak stilinde de hüküm sürmeye devam etti. Sadeliği ve zarafeti şıklıkla buluşturan siyah elbiseler ise hala yazın gözde parçaları arasında. Parlak iddialı parçalar ise kış sezonundan bu yana etkisini sürdürüyor. Bu günlerde havaların sıcak olması nedeniyle tatil beldeleri de hala kalabalık ve bir o kadar da hareketli. Ben de tatil sezonun bitmesine sayılı günler kala sizlere yaz bitmeden mutlaka denemeniz gereken birkaç trendi yeniden hatırlatmak istedim. Henüz tatile çıkmayanlar, bu yazım sizler için…

3 BOYUTLU ÇİÇEKLER POPÜLERLİĞİNİ KORUYOR

Bu yıl podyumlarda 3 boyutlu çiçeklerin gücünü hissetmiştik. Dünyaca ünlü markaların tasarımları da bu trendi bir kez daha ilgi çekici hale getirdi. Öyle ki, mayolarda, bikinilerde, gece elbiselerinde, büstiyerlerde hatta ayakkabılarda sıkça kullanıldı. Stilinize iddialı ama bir o kadar da romantik bir dokunuş katmak istiyorsanız, üç boyutlu çiçeklerin kullanıldığı tasarımları denemenizi öneririm. Küçük bir tüyo; bu sezon yaka kısmında çiçek kullanımı popüler olsa da bel ve göğüs bölgesine eklenen üç boyutlu çiçekli elbise modelleri de farklı bir stil yaratmanıza yardımcı oluyor.

Yazının Devamını Oku

Vegan stiliyle gelen doğallık

12 Ağustos 2023
Modern şehir hayatının getirdiği yoğun iş temposu, gürültü, çevre kirliliği ve doğadan uzak yaşam, her geçen gün bizleri daha da stresli bir yaşamın içine sürüklüyor.

İşte tam da bu noktada bu olumsuzluklardan kaçabilmek için mimari stillerden faydalanarak, huzurlu yaşam alanları yaratmaya çalışıyoruz. Bu tarzlardan biri de özellikle son yıllarda trend haline gelen vegan stili evler... Dışarıda yaşadığımız tüm olumsuzluklardan kaçtığımız evlerimiz, aslında hayata bakışımızın ve yaşam felsefemizin bir yansımasını oluşturuyor. Eminim siz de yıllardır vegan kelimesini benim gibi sıkça duyuyorsunuzdur. Bildiğimiz üzere veganlığın temelinde hayvanlara ve bitkilere duyulan saygı, çevreyi korumak ile sağlıklı beslenme felsefeleri yer alıyor. Vegan stili evleri de doğal ürünlerin kullanıldığı ve çevreye duyarlı yaşam alanları olarak düşündüğümüzde bu yaklaşımla bir ilişki kurabiliyoruz. Yani, doğada gördüğümüz her dokuyu ve her rengi evlerimize taşıdığımız zaman, vegan yaşam alanları yaratmamız mümkün olabiliyor. Peki vegan evlerde neler kullanılmalı? Hangi malzemeleri evimizden çıkarmalıyız? Gelin, hep birlikte evimizi doğaya daha saygılı hale getirmenin yollarına bir göz gezdirelim.

HEM SAĞLIKLI HEM DAYANIKLI

Dekorasyonunuzu, vegan yaşam tarzını benimseyenlerin evlerine adapte ederek hem doğaya hem de çevreye duyarlı şık bir yaşam alanı oluşturmak aslında hiç de sanıldığı kadar zor değil. Aslında günümüzde artık hem beden hem de ruh sağlığımızı korumak adına doğal ürünlerin kullanıldığı alanlarda yaşamak, bir tercihten ziyade bir ihtiyaç bence. Veganlar, hayvanların kullanıldığı yiyecek, giyecek ve tüm yan ürünleri reddeden bir yaşam biçimini benimsiyorlar. Bu nedenle evlerinde de yün, deri, süet ve ipek gibi kumaşları görmeniz mümkün değil. Onun yerine sıklıkla pamuktan daha dayanıklı olan keten kumaşı sık sık tercih ediyorlar. Pürüzsüz bir yapıya sahip olan keten kumaşı hem çabuk kirlenmiyor hem de diğer kumaş çeşitlerine göre çok daha kaliteli. Ayrıca vücudun hava almasına olanak sağladığı için yaz mevsiminde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Siz de tüm tekstil ürünlerinizde, koltuklarınızda, halı veya perdelerinizde doğal malzemeden yapılmış keten gibi vegan kumaşları tercih edebilirsiniz. Emin olun, bu kumaşlar, yaydıkları enerjiyle de hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecek.

DOĞAL TAŞLARIN ENERJİSİNİ SEVECEKSİNİZ

Vegan stilde bir ev tasarlamak istiyorsanız, duvarlarınızda kullanacağınız ürünlere de dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle sentetik ve bolca kimyasal içeren boyalardan ve kaplamalardan uzak durmak ilk kuralımız. Bunların yerine doğal taş duvarları ya da bambu veya doğal malzemelerden üretilmiş duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Benim de dekorasyonlarda kullanmayı sevdiğim malzemelerden biri olan doğal taşlar, ayrıca evlere farklı bir görünüm kazandırmada ideal özelliklere de sahip. Küçük bir ipucu, doğal taşlar, ev dekorasyonunuza renkli bir hava katmanın yanı sıra anlamlarını bulundukları ortama yansıtarak, evlerin ruh halini de doğrudan değiştirme etkisine sahiptir. Mesela yeşim taşı, huzur ve uyumun yansımasını sağlar. Turkuaz taşının ise iyileştirme etkisi vardır.

YÜZDE 100 ORGANİK ZEMİNLER

Yazının Devamını Oku

Giymediğiniz giysilerle vedalaşın

5 Ağustos 2023
Gardırobunuz kıyafetlerle dolu ama siz giyecek bir şey bulamıyor musunuz? Eğer bu düşünce aklınızdan geçiyorsa, o zaman gardırop detoksu yapma vaktiniz gelmiş demektir.

Giymediğiniz kıyafetleri ortaya çıkarmak, kullanılmayanları atmak ve dolabınızı daha ferah bir hale getirmek için bugün siz de harekete geçin. Emin olun, alışverişe çıkmış ve yeni kıyafetler satın almış gibi hissedeceksiniz. Alışveriş yapmak hepimizin en çok sevdiği aktivitelerden biridir. Canımız sıkıldığında ya da mutlu olduğumuzda bile alışverişe çıkabiliriz. Ancak bu tutku, gardıroplarımızın kullanmadığımız birçok giysiyle dolmasına neden olur. Bu yüzden dönem dönem dolaplarınıza detoks uygulamak, kesinlikle size de iyi gelecektir. Nasıl ki, detokslarla vücudumuzu toksinlerden arındırıyor ve daha sağlıklı olmasına katkı sağlıyorsak, emin olun gardırobunuzun da sağlıklı ve verimli olmaya ihtiyacı var. Her ne kadar raflarınızı tek tek düzenlemek zahmetli görünse de gardırop detoksundan sonra günlük kıyafet seçim rutinlerinizin ne kadar kolaylaştığına inanamayacaksınız. O zaman gardırop detoksunu nasıl yapacağız? İlk adım ne olmalı? Gelin, hep birlikte toksinleri dolaplarımızdan temizlemeye başlayayım.


İLK ADIM: HER ŞEYİ DIŞARI ÇIKARIN

Dolabınızda baştan aşağı köklü bir değişim yapmak ve yenilemek için ilk adımınız, gardırobunuzdaki her şeyi dışarı çıkarmaktır. Bunun çok zaman alıcı bir iş olduğunu düşündüğünüzü biliyorum. Ama vazgeçmeyin. Çünkü bu iş, sonrasında size oldukça fazla zaman kazandıracak.

Şimdi, detoks uygularken yapacağımız öncelikli işimiz, “Bir gün içine girerim” diyerek, dolabınızın en arkalarına sakladığınız küçük beden kıyafetleri, etiketiyle duran ve giyilmeyi bekleyen parçaları, eskimiş ve rengi solmuş olanlar da dahil olmak üzere tüm giysilerinizi çıkarın. Dolabınızda hiçbir şey kalmasın. Bunu yaptığınız zaman “Böyle bir elbisem mi varmış?”, “Almayı düşündüğüm etek modelinin aynısı varmış zaten?”, “Bu tarz bir ceketim olduğunu unutmuştum?” cümlelerini kuracağınızdan emin olabilirsiniz.


Yazının Devamını Oku

Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

28 Temmuz 2023
Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için her zaman özen gösteriyor ve önlemlerinizi alıyorsunuzdur. Peki ya saçlarınız için de aynı özeni gösteriyor musunuz?

Çünkü zararları saymakla bitmeyen ultraviyole ışınlar, saçlarınızın yıpranmasına, doğal nemini yitirmesine, kırılmasına, matlaşmaya ve elastikiyetini kaybetmesine neden oluyor. Peki ne yapmalı, nasıl önlem almalı? İşte ayrıntılar...



Güneş, deniz ve kum üçlemesini hepimiz çok seviyoruz. Yaz mevsiminin verdiği enerji ise bizlere çok iyi geliyor. Ancak tatil havasının saçlarımız üzerinde aynı olumlu etkiyi bıraktığını söylemek ise pek de mümkün değil. Çünkü güneşin zararlı ışınları, saçların nemini kaybetmesine, uçlarının kırılmasına, elastikiyetinin yok olmasına, foto ağarmaya ve hatta dökülmelere kadar giden ciddi saç sağlığı sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Ayrıca havuzların klorlu suyu da bu hasarların daha da katlanarak, artmasına yol açıyor. Bu nedenle cildimizi güneşin zararlarına karşı korurken, saçlarımızı da korumayı ihmal etmememiz gerekiyor. Peki, her mevsim sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olabilmek için neler yapmalıyız? Hazırsanız, başlayayım:

ŞAPKA VE EŞARP ÖNEMLİ

Kavurucu sıcakların hakim olduğu bu günlerde aslında saçlarımızı korumanın ilk kuralı, güneş ışınlarının yeryüzüne dik geldiği 11.00-15.00 saatleri arasında güneş altında kalmamaya özen göstermektir. Ancak tatil zamanı, bu saatlerde plajlarda ve kumsallarda vakit geçiririz. İşte tam da bu nedenden dolayı şapka veya eşarpları yanımızdan ayırmamamız gerekir. Çünkü bu ikili, saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından etkili bir şekilde koruyan önemli aksesuarlardır.

Yazının Devamını Oku

Yazın hangi kozmetik ürünleri kullanmalıyız?

22 Temmuz 2023
Her mevsimin kendine has özellikleri vardır. Bu durum, hayatımızın her alanını etkilediği gibi cildimize kullandığımız kozmetik ürünleri de etkiler. Çünkü cildimizde de mevsimlere göre değişimler olur.

Cildimizin bu duruma uyum sağlayabilmesi için doğru cilt bakım rutinlerini gerçekleştirmemiz gerekir. Cilt bakım ürünlerinin yanı sıra kullandığımız makyaj malzemeleri de sıcak ve nemli havaya uygun ürünler olmalıdır. Kısacası her cilt, farklı olduğu gibi her mevsim kullanılan kozmetik ürünler de farklıdır. Her daim sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için düzenli uyguladığınız bazı cilt bakım ritüellerini eminim ki siz de gerçekleştiriyorsunuzdur. Ancak mevsime uygun kozmetik ürünler kullanıyor musunuz? Bu soru, oldukça önemli. Neden mi? Mesela kış aylarında yüzünüze sürdüğünüz yoğun nemlendiricileri yazın da kullanıyorsanız, hatalı bir davranış yapıyorsunuz demektir. Gece makyajınızda tercihiniz hala yoğun kıvamlı fondötenler ise yine yanlış ürünleri kullanıyorsunuz demektir. Çünkü bu tarz ürünler, yazın akne ve sivilcelerin artmasına neden olur. Bilmemiz gereken en önemli şey, herkesin cilt tipinin farklı olduğu gibi her mevsimin de farklı kozmetik ürünleri olduğudur. Peki, bunlar neler mi? Gelin, hep birlikte yaz aylarında kullanmanız gereken cilt bakım ve makyaj ürünlerine bir göz gezdirelim.

NAZİK TEMİZLEYİCİLER KULLANIN

Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilmenin yolu, cildi doğru temizleyebilmekten geçer. Nemli ve sıcak hava nedeniyle yazın cildimiz daha fazla terler ve yağlanır. Bu nedenle de iyi temizlenmesi gerekir. Ancak kullandığınız temizleyicilerin jel veya köpük formunda olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü yazın cildimiz güneş ışınlarının zararlı etkileri, deniz ve havuz nedeniyle çok daha hassaslaşır. Bu nedenle tercihinizi hafif ve nazik temizleyicilerden yana kullanarak, masaj hareketleriyle cildinizi temizlemeye özen göstermelisiniz. Cilt temizlemede önemli ürünlerden biri olan tonikleri de unutmamak gerekir. Çünkü tonikler, cildi temizlerken aynı zamanda pH dengesini düzenlemeye ve gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olan ürünlerdir. Bu dönemde ferahlatıcı tonikler kullanabilirsiniz. Yağlı ve akneye eğilimli bir cilt tipiniz varsa salisilik asit içeren tonikler, sizin için ideal seçimler olabilir.

 HIZLI ETKİ GÖSTEREN CİLT SERUMLARI

Yaz mevsiminde cildimizin nem dengesi olumsuz etkilenebilir. Bu dönemde cildin ihtiyaçlarına yönelik özel formüller içeren yoğun ve hızlı etki gösteren serumlar kullanmanız oldukça faydalı olacaktır. Özellikle hyaluronik asit içeren serumlar, cildin nemini tutmaya yardımcı olur ve nem dengesini korur. Bu sayede cilt daha parlak ve dolgun bir görünüm kazanır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini de yaz aylarında cildimizin imdadına yetişen muhteşem serumlardan biridir. Cilt tonunu aydınlatmak, lekeleri azaltmak ve güneşin neden olduğu hasarları önlemek için C vitamini serumlardan mutlaka faydalanmanızı öneririm.

YÜZ PEELİNGLERİNE DİKKAT!

Kış aylarında rahatlıkla uyguladığımız ve cildin ölü derilerini temizlemek ve cildi yenilemeye teşvik etmek amacıyla kullandığımız peelinglere yazın oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü cildimiz peeling sonrası hassaslaşabilir ve güneşe karşı daha duyarlı hale gelebilir. Kışın kullanılan peelingler, güçlü içeriklere sahiptir. Bu nedenle yazın uygulandığında güneş lekelerini de beraberinde getirir. Böyle bir sorun ile karşılaşmamak için yaz aylarında kullanılan peelingler, daha hafif ve nazik formüllere sahip olmalıdır. Mesela meyve enzimleri içeren hassas peelingler, ciltteki ölü hücreleri nazikçe çözerek, cildi yeniler ve canlandırır. Bu tarz ürünlerin cildi tahriş etme riski daha azdır. Ancak hangi mevsimde olursak olalım peeling sonrası güneşe çıkmamak ve güneş koruyucu krem kullanmak oldukça önemlidir.

Yazının Devamını Oku

Bu sezonun en trend bikini ve mayoları

15 Temmuz 2023
Yaz aylarının ortalarına geldiğimiz bugünlerde, sahiller ve tatil beldeleri bütün bir yılın yorgunluğunu atmak isteyenlerle dolup taşıyor. Günümüzün çoğunu plajlarda geçirdiğimiz için de gündemimiz tabii ki bikini ve mayo trendleri. Durum böyle olunca ben de bu yıl gözde tatil yerlerinde hangi bikini ve mayo modellerinin öne çıktığını sizler için araştırdım. Henüz tatile gitmeyenlerdenseniz, mutlaka yazımın devamını okumanızı öneririm. Çünkü, bu sezon klasik modellerin dışında yepyeni trendler de var.

Kavurucu sıcakların hakim olduğu bugünlerde zamanımızın çoğu da plajlarda ve sahillerde geçiyor. Daha önce sizlerle 2023 plaj modasında nelerin gözde olacağıyla ilgili bir yazı paylaşmıştım. Ancak bugün odak noktamız sadece bikini ve mayolar. Çünkü bu sezon plajlar, olabildiğine çarpıcı ve doğanın en canlı renkleriyle hayat bulan mayo ve bikini tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Bunların arasında elbette ki modası hiç geçmeyen klasik modeller de var ama mayo, mayokini ve bikinilerde bu sezon, yeni trendler de mevcut. Özetlemek gerekirse, bu sezon plajlar oldukça göz alıcı, canlı ve renkli...

 

ÜÇ BOYUTLU ÇİÇEKLERLE BAHARI YAZA TAŞIYIN

Bu yılın yaza etkisini gösteren ilk trendin bahar sezonunda kıyafetleri de etkisi altına alan üç boyutlu çiçek desenleri oldu diyebilirim. Bikininize ya da mayonuza baharın canlılığını seçtiğiniz üç boyutlu bir çiçek ekleyerek getirebilirsiniz. Sürekli aynı tarz bikini ve mayo giymekten sıkıldıysanız, bu çiçekler size farklı bir tarz yaratabilmeniz için harika bir fırsat sunuyor.

Yazının Devamını Oku

Alaçatı modası: Farklı, bohem ve şık

8 Temmuz 2023
İzmir’in doğal güzellikleriyle öne çıkan beldesi Alaçatı, plajları, renkli sokakları, Arnavut kaldırımları, renkli ahşap kapıları, rustik taş evleri, sanat galerileri ve butik mekânlarıyla adeta Ege’nin tüm güzelliklerini tek bir yerde toplayan cennet köşelerden biri.

Yaz mevsiminde gece gündüz hareketli bir hayatı sizlere vadeden Alaçatı’nın ayrıca kendine özgü bir moda anlayışı ve sokak stili de bulunuyor. Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Alaçatı’ya gitmeden önce yanınıza almanız gereken kıyafetler ve ayakkabılar hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça faydalı olacaktır. Çünkü buranın gerçekten farklı, bohem ve şık bir tarzı var.

ALAÇATI’DA SANDALETSİZ YAŞANMAZ

Alaçatı hem gece hem de gündüz hayatıyla sizlere muhteşem zamanlar geçirme imkânı sunan özel beldelerden biridir. Alaçatı ayrıca kendine özgü sokak stiliyle de dikkat çeker. Özellikle bölgenin birçok yerinde hüküm süren Arnavut kaldırımları, ayakkabı seçimini oldukça etkiler.

Çünkü bu kaldırımlar, boyunuzu uzatan ve yürüyüşünüze zariflik katan topuklu ayakkabıları giymeyi imkânsızlaştırır. Bu nedenle Alaçatı’da yıllardır doğal olarak oluşmuş bir sandalet modası vardır. Alaçatı’ya tatile gidiyorsanız, tüm topuklu ayakkabılarınızı bir kenara bırakın ve yanınıza mutlaka zevkinize göre ister taşlı, ister bilekten bağlamalı gladyatör tarzı bir sandalet alın. Çünkü Alaçatı’da her sezon sandaletler, altın çağını yaşıyor. Bu arada ipli sandaletlerin de popülerliklerini koruduğunu hatırlatmak isterim. Eğer, henüz bir sandalet almadıysanız, endişelenmeyin. Çünkü Alaçatı’da el yapımı ve özgün tasarımlı sandaletlerden satın alabileceğiniz birçok butik mağaza bulunuyor.

FRANSIZ TARZI HASIR ÇANTALAR

Yazının Devamını Oku