Yazıcı’nın ilginç anısı

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, uzun zamandır güzel bir uygulamanın altına imza atıyor.

Haberin Devamı

Bakanlık ülkeye kaçak yollarla giren ve operasyonlar sonucu yakalanan tasfiyelik malları Ulus’taki mağazasında satıyor. Konuyu geçenlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile yaptığımız söyleşide kendisi gündeme getirdi. Yazıcı, gümrüklerde yakalanan malların, birisi Anafartalar Çarşısı’nda olmak üzere üç mağazada satıldığını ifade etti.
Adamın işi o değil
Bu mağazalarda çalışan satış elemanlarının tecrübesizliğinden yakınan Yazıcı, “Bunun önüne geçmek için piyasadan eleman alıp satışı onlara yaptırmayı düşünüyorum” diyerek ilginç bir anısını da şu sözlerle paylaştı:
“Ben Erenköy mağazasının açılışını yaptığım zaman neredeyse satıcıyla kavga edecektim. Bir şey soruyorsun bilmiyor. Adamın işi o değil çünkü.”
Bakanlık verilerine göre yakalanan kaçak eşyalarda son yıllarda rekor artış yaşanıyor. Hal böyle olunca da vatandaşın enflasyona inat uygun fiyata ürün satın aldığı bu mağazaların sayısının artması gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Esenboğa tesadüfü

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, önceki gün Erbil ve Süleymaniye seferine çıktı. Kalabalık bir işadamı heyetiyle Irak’a çıkarma yapan Çağlayan’ın gezi rekoruna böylece bir ülke daha eklendi. Ancak ben geziyle ilgili detaylardan çok Esenboğa Havalimanı’nda yaşanan ilginç bir tesadüften söz etmek istiyorum.
Bakan Çağlayan, Ankara’ya indiği sırada geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ile karşılaştı. Çağlayan, kendisi gibi Muşlu olan Yavuz’la ayak üstü sohbet etti. Hemşehri sohbetinde keyifli anlar yaşandı. Çağlayan’ın sohbet sırasında Yavuz’a esprili bir şekilde “yeğenim” diye hitap etmesi de dikkat çekti.

Darısı metroya

BAŞKENT için büyük önem taşıyan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son viraj da bugün dönülüyor. 8 bin 100 konut yapılacak kuranın ardından sahiplerini bulacak. Ankara’nın “prestij projesi” olarak gösterilen projenin kura çekiminde kimbilir ne sevinçler ne hüzünler yaşanacak. O kadarını bilmem ama Esenboğa yolundaki kötü görüntünün artık eskilerde kaldığını söyleyebilirim.
Süratle tamamlanma sürecine giren projeyle, artık protokol yolundaki o çirkin görüntü Ankara’ya gelen yabancılardan saklanmıyor. Kurayla ilgili gazeteye ilanlar veren Ankara Büyükşehir Belediyesi “Hayaldi gerçek oldu” sloganını kullanmış. Acaba Keçiören, Sincan ve Çayyolu metroları için de hayalden geçip gerçeğe döneceğimiz günler yakın mıdır?

Yazarın Tüm Yazıları